maandag 7 maart 2011

Nyenrode II. Victor Müller, Vladimir Antonov, De Baak

Twee van mijn beste vrienden


Detailfoto overhemd Victor Müller


Tijdens de eerste koffiepauze heb ik mij buitengewoon goed met enkele van de aanwezigen kunnen onderhouden. Hier en daar werd er wat bijgepraat, wisselde wat vastgoed en een lapje grond van eigenaar en werden wat Spykertjes van mijn goede vriend Victor Müller in onderpand genomen. Hij en zijn broodheer Vladimir Antonov bleken ook aanwezig, maar waren mij eerder niet opgevallen omdat het ruitjesoverhemd van Vickie wegviel tegen het draadglas van de de deuren naar het toilet. Het kwartiertje vloog voorbij.


Kliphuis: Hooggeëerd publiek! Het is uit met de pret! Tik uw koffie achterover en neem weer plaats op uw stoelen. Want nu wordt het serieus! Nu komt de man aan het woord bij wie eenieder van ons vrijwel wekelijks betalende gast is.
Benschop: U betaalt er niets teveel voor uw persoonlijke groei, u kunt naast zijn toko lekker in de bossen wandelen!
Kliphuis: Mag ik uw aandacht voor  Drs. R.H.P.W. Kottman, bestuurslid van De Braak, instituut voor leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.
Benschop: Oh! Oh! Gast, De Baeck, niet Braak. Lul.
Kliphuis: Anyway, Mijnheer Kottman, voel u vrij te spreken!

Kottman, gefotografeerd als waarachtig humaan leider


Kottman: Ik val  met de deur in huis en met mijn haar in de plee:

Ondernemen is in staat zijn te navigeren in een steeds veranderende, globaliserende wereld, waarvan de zeespiegel bovendien stijgende is. De Baak is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap, alsmede het frituren van kroketten.
De Baak richt zich op de ‘Human Side of Enterprise’, op de ontwikkeling en effectiviteit van mensen in organisaties en het omdraaien van pannekoeken. Wij verzorgen paarden en maatwerkprogramma’s in het Nederlands en in het Swahili. Het is de plek voor leiders, ondernemers, schorriemorrie, professionals, managers, eenbenige kleuters en organisaties die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis, een toilet en nieuwe inzichten.
Persoonlijke groei, groei voor de hele organisatie.
Bij de Baak is alles gericht op de persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van de slokdarm van giraffes. Want alleen als mensen kunnen groeien, kan een organisatie als geheel groeien. Top down noemen we dat. Leren bij de Baak is: oververmoeide talenten in jezelf ontdekken en nieuwe, verrassende scheurtjes in teennagels. Maar leren is ook dingen afleren zoals: Koest Sita, Hier! Blijf van het lendelapje van de Here Jezus af! en inzicht krijgen in gedrag en reflexen die niet productief zijn: Niet tegen de deurpost plassen!.

Daarnaast leer je te leren van elkaar en speelt ontleren, - stil staan om verder te gaan- een uitdagende rol.

Van deze zin begrijp ik helemaal niets, maar zo staat hij op onze website. http://www.debaak.nl/nl/Over-ons/Leerfilosofie.aspx Naast de Baak is een speeltuin, waarin je stil kunt staan voor een zich ontrollende rol bubbeltjesplastic. Zoiets.
Kortom, De Baak maakt zich sterk voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en metroverkeer.

Leren en blijven leren. Met zichtbare resultaten voor mens en organisatie.
Wij geloven dat mensen graag willen leren door te experimenteren met drugs, grenzen te verleggen en bestaande opvattingen te toetsen. Leren is een persoonlijk avontuur dat leidt van Driebergen tot inzicht, vooruitgang en innovatie. We stimuleren je dan ook om ondernemend te zijn in je handelen en steeds zelf je leerdoelen te bepalen, ook lang nadat de training is afgerond. We helpen jou en je organisatie om (persoonlijke) ferme geslachtsdelen te hanteren, mogelijkheden te herkennen en ambities te formuleren. Want het gaat om zichtbare resultaten voor jezelf, voor je organisatie en voor theewatercondens. Je werksituatie is altijd het uitgangspunt voor het leren bij de Baak.
De Baak daagt je uit voor een wedstrijd gebroken muggenvleugeltjes plakken.
 Bij ons betekent leren ver voorbij gaan aan de bekende feiten, het is een voortdurend opgaan in efemere verschijnselen welke zich niet laten vastleggen in formules en veranderingsmethodieken. Door eigen initiatief en vrije associatie te stimuleren maken wij je broekspijp vrij voor nieuwe gedachten. Ook leren wij je om nieuwe verbindingen te leggen: tussen alpha en bèta, kennis en inzicht, je linker- en rechterhersenhelft, intuïtie en wetenschap, tussen mensen en bedrijven onderling en tussen verschillende planeten. Kort en goed en niet gek: op zeer serieuze wijze leer je dieper te graven in de zandbak en je bierbuik ten volle te ontplooien. En dat zorgt bijna automatisch voor meer werkplezier en betere resultaten.Ik dank u hartelijk voor uw aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten