dinsdag 22 februari 2011

Nyenrode Business Universiteit & Dr. Frank

In aangenaam gezelschap een babbeltje doen met zoetigheden op Nyenrode (Komanov=rug midden)

Vandaag heb ik op Nyenrode Business Universiteit te Breukelen een lezing gegeven over het belang van Life Coaching voor de actoren in de hogere regionen van het zakenleven. De belangrijkste Captains of  Industry waren hierbij aanwezig, ook om zelf te spreken, net als mijn collega Dr. Frank (http://www.eenkiloperweek.nl/index.php?page=bog_interview). Het was een geweldig succes. Voor mij is het een eer te mogen spreken voor Gerard Kleisterlee (ex-Philips), Dick Benshop (Shell), Gert van den Berg (AkzoNobel), Chris Heutink (Randstad), Tom Kliphuis (Nationale Nederlanden), Mark Buitenhuis en Bart Horsten (Van Lanschot Private Banking), Herman Dijkhuizen (KPMG), Cees van Vliet (Alber Heijn) en Rijkman Groenink die even langs kwam wippen op de koffie en toen gelijk maar is blijven hangen omdat ook Gerrit Witzel, directeur van bouwbedrijf Heijmans aanwezig was en Groenink een nieuw dak op zijn woning wil, daarvoor zelf de zonnecellen produceert (http://www.g24i.com/pages,board-of-directors,34.html), maar evenwel niet de kunde heeft een hamer en een schroevendraaier vast te houden. Naar eigen zeggen omdat hij alles aan elkaar kan praten.
Maar dat was voordat ik mijn voordracht had gehouden. Het duo Tom Kliphuis en Dik Benschop fungeerde als spreekstalmeester en maakte dan weer van de hele dag een geheel. Dat kwam niet in het laatst door de fonkelende chemie die de twee tussen elkaar hadden.
(Definitie Wikipedia: Een spreekstalmeester is de ceremoniemeester in een circus. Hij kondigt de artiesten aan, zoals acrobaten, clowns, dompteurs, de vrouw met de baard en andere acts. Vanouds is het iemand, zoals uit de benaming blijkt, die ook het toezicht op de stallen heeft. Zijn redes begint hij over het algemeen met: "Hooggeëerd publiek!".)

Een vrolijke spreekstalmeester: Tom KliphuisNog vrolijker: Dick Benschop
  

Kliphuis: Hooggeërd publiek! Heren directeuren en Mariëlle van de koffie, ja jij ook!, wij zijn hier bijeen om te praten over iets heel belangrijks in onze levens, over iets zonder wat we nu niet zouden zijn wat we zijn, ik zeg het ronduit: geslaagd in het leven! Kasteel Nyenrode is natuurlijk bij uitstek de plaats om hier uitgebreid op in te gaan. Hier studeren onze opvolgers. Hier is de toekomst.
Benschop: En de toekomst is slank, of zoals we in het bedrijfsleven zeggen: afgeslankt. We doen meer met minder. Mag ik u daarom de eerste spreker op deze ongetwijfeld bijzonder leerzame dag presenteren? De man die al vele mensen van overtolligheden heeft afgeholpen, de man met wie veel vrouwen en mannen graag een beschuitje zouden eten en meer krijgen ze ook niet dan, de man die vooral met zijn voornaam met voorvoegsel bekend is: Dr. Frank!

En toen volgde een tenenkrommend verhaaltje dat sloeg als kut op Dirk, over eiwitvermeerderen en met jojo's spelen ofzo. Hieronder een verkorte weergave:

Het Dr. Frank Eiwitdieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet. Je valt makkelijker af door het gebruik van eiwitten al dan niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Eiwitten geven je een vol gevoel en zorgen dus voor minder verlies van je spiermassa tijdens het afvallen. Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen. Mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen. Het eiwittendieet werkt ook goed bij een vetarm dieet. Het dr. Frank Eiwitdieet kiest echter voor een koolhydraatbeperking omdat dit het dieet eenvoudig maakt en omdat het bijna altijd goed is vol te houden. Je kunt namelijk zeer smakelijke koolhydraatarme maaltijden maken die prima in het Dr. Frank Eiwitdieet passen
Meedoen aan het dieet is geheel gratis - je bent tot niets verplicht! Ook kun je je uitschrijving op elk gewenst moment. Schrijf je in en krijg dagelijks alle dr. Frank eiwitdieet recepten, tips en berichten toegestuurd. Een eiwitverrijkt dieet kent kortweg twee voordelen:
  1. eiwitten werken beter verzadigend dan bijvoorbeeld koolhydraten, je zit dus sneller vol.
  2. je verbrandt vet, en minder spiermassa dan bijvoorbeeld met eiwitarme diëten.
Het Dr. Frank Eiwitdieet helpt je dus om af te vallen en je houdt het behaalde resultaat ook iets makkelijker vast doordat je minder spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen. Dit is bij vele crashdiëten vaak wel het geval. Hiermee kun je het jojo-effect beperken. Wil je echt het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering. Hou er rekening mee dat je het Dr. Frank-dieet maar tien weken achter elkaar mag volgen. Daarna moet je overstappen naar het weer toevoegen van meer vezels en koolhydraten aan je dagelijkse voeding. Het is dan zaak dat je stabiel op gewicht blijft. Na ongeveer 3 maanden kan je het Dr. Frank Eiwitdieet weer volgen om de overige kilo's af te vallen.


Kliphuis: Hooggeeërd publiek! Het is tijd voor een kleine pauze! Even een koffie om het hoofd wakker te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten