dinsdag 15 februari 2011

Mindfulness met Komanov

Nu ga ik weer even terug naar waar ik goed in ben: het opstellen van leefregels voor de individuele mens, teneinde haar of zijn leven te verbeteren. Veel mensen klagen tegenwoordig dat er teveel te kiezen valt: schappen in de supermarkt liggen vol variaties op een thema, er staan meer soorten pindakaas dan dat er pinda's in een zo'n pot verwerkt zijn. En dan moet je nog naar de body balance, de tennisbaan, het zwembad en de leesclub. Ondertussen verveelt je man of vrouw zich thuis op de bank dus die moet je ook aandacht geven en je hebt ook nog vrienden en vriendinnen van vroeger die je graag zien. Daarbij bliepen al je virtuele vrienden je conytstant op via je I pad, I phone en Blackperry. Zoveel tijd heb je niet. Daarom nu een lijstje met dont's (later volgen de do's) om tijd vrij te maken en kiezen te vergemakkelijken of te elimineren. Voortaan sta je in de supermarkt en pak  je zonder nadenken de juiste pot pindakaas, sport je drie keer per week, lees je de volledige werken van Johann Wolfgang von Goethe tijdens een wip uit en heb je van beide genoten, waarna je naar de stad vliegt om daar een terrasje te pakken met je vrienden.

Dont's
-Thee drinken: zo vermijd je aderverweking waardoor zich daar moeilijker vet kan ophopen. Dat vet verbrand je nu en wordt direct omgezet in energie. Lauwe thee is nog wel het slechtste.
-Huisdieren: dragen ziektes met zich mee en vragen aandacht. Niet doen.
-Gezelschapsspelletjes: kinderen spelen spelletjes, volwassenen niet.
-Vegetarisch vlees: ijdelheid der ijdelheden. Zo heeft de Schepper het niet gewild. Puur gif, smerig, en dik dat je er van wordt.
-Werken: je werk is niet je leven als je loonslaaf bent.
-Fastfoodketens: onafhankelijke snackbars zijn daarentegen prima.
-Mindfulness, Buddhisme etc.: je geest  heeft een aangename volheid dankzij de Komanovmethode, leven in het nu kan niet want er is geen nu, alleen verleden en toekomst en je moet al helemaal geen middenweg bewandelen maar juist leven in extremen.
-Douchen/badderen: was het vet niet van je huid, dan blijft die mooi glad en glimmend. Dit vet is wat teflon is voor een fietsketting; bescherming tegen het vuil van anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten